Tuesday, November 9, 2010

TERKINI ! - PENGACAU BANGSA MELAYU WAJAR DI ISA KAN!!!

KAPAK, mengulas coretan “Gelombang Rakyat” – [Seperti tertera dibawah ulasan ini]

Budak Mazlan Aliman ni, sepatutnya ditangkap dan diletakkan dibawah ISA, kerana gara-gara beliau telah membuatkan Felda jadi sedikit huru hara. Kita Umat Melayu khususnya, wajib berterima kasih dgn Gagasan Tun Razak yg menubuhkan Felda demi membawa Kaum Melayu jadi petani yang berdisiplin, teratur dan berdedikasi.

Dengan tunjuk ajar dan juga bantuan Felda lah org Melayu ramai yg berjaya dan ada yg kaya raya seperti Sdr Dato Rozali Ibrahim.

Kenapa Felda diserang bertubi2. Mazlan adalah papet kepada agenda Yahudi dan DAP. Mereka irihati akan kejayaan Felda yang berjaya membentu petani Melayu & bumiputra dan juga Cina dan India, di seluruh semenanjung termasuk yang di Sabah & Serawak. Jadi, dgn kritikan dan desakan ini mereka mengharapkan Felda akan hancur. Oleh itu, pada Melayu yang berperangai "BABI HUTAN" macam Mazlan Aliman itu, sewajarnya dinyahkan dari gelombang ini dan tempat yg paling sesuai adalah ISA.

ISA sesuai kerana ia menggugat Kesejahteraan Umat Melayu. Hancur seorang Melayu yg menjadi petualang adalah lebih mulia dari membunuh masa depan seluruh warga Felda yg sedang bertungkus lumus untuk menaikkan taraf kehidupan keluarga mereka.

Ingat, jika Felda, Felcra & Risda hancur, mana lagi Orang Melayu nak bergantung harap. Sebab itulah Melayu yg menjadi petualang dan master mindnya adalah sibabi DAP. Cuma Melayu yang bodoh dan haprak sahaja yang tidak dapat membaca mainan Yahudi dan DAPig ini.

Sedar lah semua org Melayu jgn suka bercakaran disebabkan anda kecewa ibarat “Marahkan Nyamok Kelambu Di Bakar”! Kemana Melayu dan Islam akhirnya di bumi Tanah melayu ini ? Cuba fikirkan dan berikan pendapat ANDA.!


[ PEMBACA SEKALIAN BACA DAN FAHAMI LAPORAN DIBAWAH INI – EHSAN DARI GELOMBANG RAKYA]

Wednesday, November 10, 2010
FELDA KINI DI AMBANG MAUT ??

Kenapa tiba2 timbul isu Felda sekali lagi? Adakah benar Felda akan terkubur? Saya sebenarnya banyak mengkaji mengenai Felda sejak akhir2 ini. Ternyata Felda banyak memainkan peranan membantu Melayu secara amnya.

Tapi timbul pula isu saman RM 20 Juta. Felda disaman dengan jumlah wang yang begitu besar dek kerana penyalahgunaan kuasa serta konspirasi yang kononnya sedang parah dalam Agensi ini. 'Penyalahgunaan kuasa dan konspirasi'.... Macam ayat Anwar Ibrahim tu.

Siapa yang saman? Anwar? Bukan. Individu yang dikenali Mazlan Aliman. Orang kaya Felda tu. Mazlan Aliman ini merupakan Presiden Persatuan Anak-Anak Peneroka Felda (Anak). Sebuah badan yang ditubuhkan bertujuan untuk mengembeling tenaga demi memastikan warga Felda terbela dan mengimbangi kepesatan dan kejayaan Felda agar peneroka Felda juga tidak ketinggalan untuk menikmati kejayaan dan kekayaan Felda.

Ternyata penubuhan Persatuan pimpinan Mazlan ini tidak mencapai matlamat asal untuk membela anak2 peneroka Felda. Ianya ternyata hanya retorik politik semata2 bagi menaikkan nama 2 3 kerat peneroka Felda yang kecewa. Bukan kecewa sebenarnya. Ada kes penyelewengan.


Mazlan telah menyaman Felda sebanyak RM 20 juta akibat dari penangkapan beliau disebabkan penyalahgunaan. Mazlan dikatakan amat berdendam dengan Felda dan sanggup melakukan apa sahaja bagi mencincang pihak atasan Felda.

Wow... Dendam betul dia ni. Tetapi dalam Majalah FELDA "ICT JELAS" bilangan 04/2010, Abang Kandung Mazlan sendiri telah membuat pengakuan bahawa keluarga Mazlan tidak bersetuju dengan tindakan Mazlan. Keluarga Mazlan, dakwaan abangnya kini berjaya dalam penghasilan ladang Felda hasil bantuan Agensi tersebut. Blog 'Hakikat Kebenaran' sendiri pun ada mengesahkan perkara ini.

Persoalannya, jika keluarga Mazlan sendiri tidak bersetuju dengan beliau, adakah kita perlu percaya dengan orang ini? Kenapa Mazlan begitu taksub menentang dan melakukan provokasi terhadap Felda?

Ada udang sebalik batu ni? Inilah seorang insan yang gagal di dalam Felda sebenarnya. Ada la tu buat apa2 penyelewengan. Ini orang memang tak tahu rasa bersyukur. Orang PAS... Kat mana diletak orang2 sebegini memang akan memberontak. Tapi memberontak ada sebab. Sebab nak tutup kesalahan sendiri. Penyelewengan apa yang Mazlan lakukan?

Tak mengapa. Gelombang Rakyat akan turut membantu mendedahkan kepincangan Mazlan. Banyak informasi mengenai Mazlan ini. Pastikan anda terus melayari blog Gelombang Rakyat dari semasa ke semasa.

No comments: