Tuesday, April 1, 2014

AGENDA YAHUDI DAN PENGOLAHAN DASAR PECAH & PERINTAH. MH370 HANYA PEMBUKA JALAN CERITA. 4 TAHUN PERANCANGAN MEREKA!!!


Persoalan kini.. KENAPA setelah lebioh 30 tahun baru nak buka mulut?

Sedangkan Tun Musa juga ada semasa didalam Kerajaan. Apa yg tak kena nih… Tepatlar pulak masanya Peristiwa MH370 ini ada agenda tangah2 Ghaib.. Agenda Arab Spring , September 11, dsbnya.

Sesuatu perlu dilakukan demi menghindari “Perpecahan”…. Jgn kita mengikut rentak dasar pecah dan perintah Barat…

Saya buat synopsis ini dan mohon Tuan/Puan pembaca FB untuk membuat analisa dan pastinya ia akan menjurus kepada Punca2 kehilangan dan saya juga yakin ia didalangi oleh “ Yahudi & Nasrani”………….juga…
Saya akan semak kenyataan Tun Musa sama ada betul atau tidak, kata Dr Mahathir
OLEH MD IZWAN
MARCH 29, 2014
Bekas perdana menteri Dr Mahathir Mohamad akan semak kenyataan bekas timbalan perdana menteri Tun Musa Hitam berhubung lokasinya ketika peristiwa Memali hampir 30 tahun lalu. – Gambar fail.Bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad akan mengkaji semula kebenaran dakwaan bekas timbalannya Tun Musa Hitam yang mengatakan beliau berada di Kuala Lumpur semasa tragedi Memali pada 1985.
Selepas hampir 30 tahun peristiwa Memali, Musa mendedahkan Dr Mahathir berada di Kuala Lumpur, bukannya China sebagaimana yang dilaporkan sebelum ini.
"Saya sedang kaji kebenaran tentang apa yang disebut oleh Tun Musa.
"Pasal ini berlaku sudah begitu lama saya kena semak baliklah apa yang dia kata betul ataupun tidak," kata Dr Mahathir selepas menghadiri majlis dianjur Alumni Universiti Utara Malaysia di Istana Hotel hari ini.
Pendedahan ini dibuat sendiri oleh Musa ketika peristiwa itu berlaku pada 19 November 1985 yang mengorbankan 14 orang dan berpuluh yang lain cedera.
Musa mendedahkan perkara ini dalam “Diskusi Politik Malaysia: Dulu dan Sekarang” anjuran kerajaan negeri Kelantan yang diadakan di Kota Baru baru-baru ini
Turut serta sebagai panel ialah Naib Presiden PAS, Datuk Husam Musa manakala Profesor Madya Datuk Dr Mohamad Agus Yusof bertindak sebagai moderator.
Musa ketika menjawab soalan Agus berkata, Dr Mahathir berada di Kuala Lumpur ketika kejadian itu dan berkata: "Dua tiga hari selepas kejadian itu pun dia berada di Kuala Lumpur."
Sebelum ini, semua maklumat yang disebarkan ialah Dr Mahathir berada di China ketika kejadian itu. – 29 Mac, 2014.

TUESDAY, MARCH 18, 2014
#MH370 - TIADA JEJAK DI KORIDOR UTARA, 5 LANDASAN DALAM SIMULATOR DISIASAT
Lapangan terbang di Maldives, Diego Garcia, tiga di India dan Sri Lanka ditemui
Kuala Lumpur : Pasukan penyiasat menemui perisian lima landasan sekitar Lautan Hindi dalam program simulator Kapten Zaharie Ahmad Shah yang diambil dari rumahnya, di Shah Alam pada Sabtu lalu.

Menurut sumber, walaupun terlalu awal untuk membuat rumusan, penyiasatan mengambil kira penemuan itu sebagai satu daripada elemen siasatan berhubung kehilangan pesawat MH370 yang dipandu oleh Zaharie. 

Antara perisian landasan yang diperiksa setakat ini ialah Lapangan Terbang Antarabangsa Male di Maldives, sebuah lapangan terbang milik Amerika Syarikat (Diego Garcia) serta tiga lagi landasan di India dan Sri Lanka, yang semuanya mempunyai jarak landasan 1,000 meter.” - Berita Harian

Berita terkini pesawat MAS MH370 hilang pada Selasa 18 Mac 2014. Misi pencarian MH370 kini sudah memasuki hari ke-11. Operasi mencari dan menyelamat sudah memasuki fasa baru apabila 26 negara menyertai misi mencari MH370 melibatkan dua koridor iaitu koridor utara dan selatan.TUESDAY, MARCH 18, 2014
#MH370 - PESAWAT DITERBANGKAN KE KAWASAN TALIBAN ???

Adalah dipercayai Boeing 777 yang hilang mungkin telah diterbangkan ke suatu tempat di Afghanistan atau bahagian Pakistan.
Kehilangan penerbangan MH370 berkemungkinan berada di pengkalan yang dikuasai oleh Taliban di Afghanistan atau di sempadan barat laut Pakistan, menurut sumber.
Pencarian yang kini meliputi 11 negara, sehingga kini tidak banyak petunjuk mengenai di mana Boeing 777 yang hilang sembilan hari lalu dalam penwrbangan dari Kuala Lumpur ke Beijing berada.
Pakar kini telah memutuskn bahawa pesawat itu dirampas atau disabotaj dan satu teori yang telah dikemukakan ialah ia sedang disimpan di kawasan Taliban dan sedia untuk digunakan pada masa akan datang untuk sesuatu misi yang tidak dapat dipastikan, menurut sumber.

Pesawat itu dipercayai telah diterbangkan merentasi Semenanjung Malaysia menuju sama ada ke koridor utara atau koridor selatan.
Sekiranya pesawat menuju ke koridor utara, maka ia boleh jadi di Afghanistan, Pakistan , Kazakhstan , Uzbekistan atau Tajikistan.
Bagi melengkapkan siasatan, pihak polis meneliti latar belakang kapten Zaharie Ahmed Shah, 53, dan pembantu juruterbang Fariq Abdul Hamid, 27 dan rumah-rumah mereka itu telah digeledah.

Simulator penerbangan yang dirampas dirumah kapten Zaharie Shah kini sedang dianalisa oleh pasukan penyiasat. Seorang jurutera penerbangan yang juga merupakan seorang penumpang di atas kapal terbang juga sedang disiasat.
Penyiasat kini sedang menyiasat latarbelakang Mohd Khairul Ari Selamat , 29, dipercayai telah bekerja untuk sebuah syarikat jet persendirian. Pihak polis mengambil langkah menyiast sesiapa sahaja yang mempunyai pengetahuan teknikal penerbangan yang berada didalam pesawat.
Sementara itu seorang ahli kongres kanan AS telah berkata kehilangan pesawat itu adalah disengajakan bukan akibat kemalangan.  Michael McCaul , Pengerusi Jawatankuasa Keselamatan Dalam Negeri, berkata kehilangan penerbangan MH370 pada 8 Mac “adalah di sengajakan, mungkin tindakan sengaja untuk menjatuhkan pesawat tersebut.”
McCaul memberitahu Fox News bahawa terdapat banyak “tanda-tanda amaran” sekitar penerbangan, termasuk penggunaan pasport curi oleh dua penumpang Iran dan tiket sehala dibeli dengan tunai “kebiasaan yang dilakukan oleh perampas.”

“Kami tidak mempunyai apa-apa keterangan bahawa ini adalah perbuatan pengganas, walau bagaimana pun ianya tidak boleh dinafikan begitu sahaja,” katanya.
“Saya rasa semua bukti menjurus ke arah kokpit, juruterbang dan pembantu juruterbang.”

TUESDAY, MARCH 18, 2014
FBI RAMAL PENERBANGAN MH370 TELAH MENDARAT DI LOKASI YANG TIDAK DIKETAHUI

Siasatan FBI mendapati kehilangan MH370 mungkin melibatkan ‘an act of piracy’ dan disengajakan. Tidak boleh dinafikan beratus-ratus penumpang yang menaiki pesawat masih dalam kawalan mereka di lokasi yang tidak diketahui.

Penyiasat juga mendapati ada kemungkinan pesawat telah mendarat dan menghantar isyarat ‘ping’ selepas itu. Jika pesawat tidak mengalami masalah dan mempunyai kuasa elektrik yang mencukupi, ianya boleh menghantar satu isyarat ‘ping’ kepada radar.

Mesej terakhir daripada kokpit pesawat jet Malaysia yang hilang memberikan petunjuk tiada berlaku masalah pada sistem pesawat sebelum sistem komunikasi pesawat dimatikan, Penyiasat mengesyaki salah seorang atau kedua-dua juruterbang terlibat dalam kehilangan MH370.

Polis telah merampas simulator penerbangan yang dari rumah salah seorang juruterbang dan mendapatkan maklumat terperinci latar belakang semua 239 penumpang dan anak-anak kapal bagi memgenalpasti dan mendapatkan seberapa banyak maklumat yang diperlukan untuk memudahkan lagi kerja-kerja mencari pesawat.

Boeing 777 Penerbangan Malaysia berlepas dari Kuala Lumpur kira-kira 12:40 pada 8 Mac, menuju ke Beijing.  Pada hari Sabtu, kerajaan Malaysia mengesahkan bahawa pesawat itu dengan sengaja dialihkan haluannya dan telah terbang ke koridor utara seperti Asia Tengah, atau koridor selatan merentasi Lautan Hindi. Sesorang yang mengendalikan pesawat tersebut telah mematikan salah satu sistem komunikasi pesawat – ‘Aircraft and Communications Addressing and Reporting System’  (ACARS

‘Aircraft and Communications Addressing and Reporting System’ (ACARS)
Sekitar 14 minit kemudian, transponder, alat yang digunakan bagi mengenal pasti pesawat pada sistem radar komersil juga telah dimatikan.

Transponder adalah radio pemancar di kokpit yang berhubung dengan radar di darat.
Peralatan tersebut yang dimatikan secara satu persatu adalah bukti kukuh bahawa kehilangan pesawat adalah disengajan atau dirancang.
Mesej terakhir dari kokpit kepada pengawal trafik udara (ATC) – ‘All right, good night‘ – dibuat selepas sistem ‘ACARS’ dimatikan. Seolah-olah untuk mengelirukan pengawal trafik udara.
Mejar Jeneral Affendi Buang dari TUDM memberitahu pemberita, beliau tidak pasti sama ada juruterbang atau pembantu juruterbang yang bercakap kepada pengawal trafik udara ketika itu.
Memandangkan keluasan kawasan pencarian dan kedalaman laut yang dilalui pesawat, mungkin mengambil masa sebulan atau lebih untuk mencari bangkai pesawat atau mungkin tidak ditemui seandainya pesawat tersebut telah terhempas.
Untuk mendapatkan gambaran sebenar maklumat dari rakaman suara di kokpit dan rakaman data penerbangan adalah diperlukan. –

SATURDAY, MARCH 15, 2014
#MH370 - ANALISA TERKINI : AGENDA TERSEMBUNYI KUASA BESAR DI SEBALIK KEHILANGAN MH370 ???
Kecoh seluruh dunia ,mengenai sebuah pesawat MAS yang dikesan telah hilang dari radar.
Malaysia Airlines (MAS) mengesahkan penerbangan MH370 telah terputus hubungan dengan Menara Kawalan Trafik Udara di Subang pada pukul 2.40 pagi, Sabtu.Dalam satu kenyataan yang dikeluarkan oleh MAS, Penerbangan MH370, pesawat B777 -200 berlepas dari Kuala Lumpur pada pukul 12.41 pagi 8 Mac 2014.

MH370 dijangka mendarat di Beijing pada pukul 6.30 pagi hari yang sama.
Majority  penumpang dalam pesawat berkenaan adalah terdiri dari warganegara China.


Peristiwa ini menjadi suatu perkara yang begitu pelik kerana MAS diantara pesawat terbaik didunia yang dilengkapi sistem alatan canggih. Mana mungkin pesawat yang canggih dan dipandu oleh juruterbang yang berpengalaman  boleh hilang begitu sahaja tanpa dikesan?

Bila melihat kepada situasi ini,inilah masa yg terbaik utk Amerika masuk melintasi sempadan Asia tenggara,, 
CIA bantu dlm kes ini... Jika dikaitkan dgn pengganas,, negara berdepan tekanan besar. Dan kenapa laporan Interpol berubah setelah wajah suspek yang menggunakan  passport palsu berjaya dikesan??


Kerana suspek tersebut dilihat memakai rantai salib bukan?
 Mungkin jika suspek tersebut memakai serban, jubah, sudah tentunya Interpol akan mengaitkan dengan pengganas. tetapi kita perlu tahu, situasi dalam negara amat berbeza dengan ditanah besar Arab.  Selepas gambar cctv didedahkan kepada media, Interpol  membuat pengumuman suspek terbabit tiada kaitan dengan pengganas dan percaya mereka menjadi mengsa pemerdagangan orang...
Mungkin mereka juga secara kebetulan menaiki pesawat ini, dan rampasan pesawat melalui udara berlaku. Secara tak disengajakan, mereka menjadi mangsa keadaan..? wallaualam..
Lihat semula insiden WTC di Amerika.siapakah yang menjadi mangsanya? 

 Jika WTC dijadikan sandaran dan bahan utk menyerang Iraq dgn dikaitkan pengganas, tak mustahil agenda yg sama digunakan ketika kehilangan MH370 ini..Pengganas Islam Iraq dikatakan bertanggungjawab diatas insiden serangan 11 September 2001. Akhirnya rakyat negara Iraq yang menjadi mangsa.Apakah situasi yg sama juga dilihat bakal berlaku dgn meletakkan China sebagai sasaran.. 
Soalnya kenapa China ?? 
Sejak dari awl tahun 2014 lagi, hubungan ketegangan diantara US dan China tidak begitu baik.. Laporan-laporan media barat juga banyak menyebut mengenai peperangan diantara US & China..
 Salah satu news  ini datang daripada CNN 


 Kenapa CIA begitu berkeras mahu membantu dalam misi mencari pesawat ini dan kenapa media barat terutamanya Amerika kerap kali menyelar China.US cuba menimbulkan ketegangan dan mensabitkan China sebagai sasaran...
Jika  pesawat ni akhirnya diletup atau terhempas... China akan menuntut bela atas kematian rakyatnya.. Amerika juga akan menggunakan platform sebagai  FBI & CIA konononya utk menyekat serangan pengganas... MAS Malaysia yang menjadi kambing hitam.
Dalam pada masa yang sama, media barat melaporkan militan dari pengganas China yang bertanggungjawab sama seperti halnya menggunakan nama Al-Qaeda di Iraq yg dijadikan sasaran.

Militan ini dikatakan bertanggungjawab diatas kehilangan pesawat MAS MH370 namun dinafikan China." Chinese Martyrs’ Brigade "

 Dlm mana-mana tragedi peperangan sebelum ini... kambing hitam itu yg penting dlm misi  agenda peperangan. Lihat  serangan WTC, pekerja disitu yang menjadi mangsa......
baca sejarah... anda akan ketemui jawapannya.

 Lihat juga situasi ini.
Kerajaan Malaysia mengesan radar di Selat Melaka.. dlm masa yg sama, beberapa orang membuat laporan di kawasan pantai timur dr lokasi yg berbeza.., system pemantauan traffic seperti diceroboh.

Lihat video dibawah, laluan radar seperti di hack.
 Mungkin bila dibuat petunjuk flight disitu.. operasi bantuan akan dikerah kesitu.. makanya.. kuasa-kuasa besar seperti Amerika dan Singapore turut memasuki perairan Malaysia dan secara tak langsung perairan negara telah diceroboh dengan menggunakan alasan misi bantuan pencarian..Apakah pesawat ini telah dirampas melalui ruang udara dengan memutuskan segala sistem talian komunikasi masuk dan keluar serta radar pengesan? Apakah pesawat telah disembunyikan dilokasi rahsia akibat rampasan yang berprofile tinggi ini?

Adakah disini lokasinya pesawat tersebut disembunyikan??Tahukah anda dimana lokasi ini??

2000 km dari jarak Benua India
4500 km ke Tanah Arab
3500 km ke Benua Afrika
3500 km jarak ke Nusantara
5000 km jarak ke Benua Australia

Ingin tahu?? kita rahsia dulu..
Renung punya renung, akhirnya saya  temui beberapa jawapan lagi berkaitan hal ini.
Masih ingatkah kita terhadap rundingan TPPA ??
TPPA ini dibuat dari tahun lepas..
Sebenarnya, rundingan TPPA ini adalah salah satu agenda Amerika dan pihak barat meluaskan kawasannya secara tak langsung dirantau Asia Pasific.
Tun Mahathir dapat menghidu gerak kerja mereka sebab itu ditentangnya habis-habisan..

Antara negara yang terlibat dalam perjanjian TPPA ini.
Amerika, Kanada, Mexico, Peru, Chile, Singapura, Vietnam, Jepun, Brunei, Malaysia, Australia & New Zealand.


Kerana telah  mendapat beberapa tentangan dari beberapa negara jadinya agenda ini tergendala buat sementara waktu.
Cuba lihat, kenapa China dan Rusia tidak terlibat dengan TPP ini? Adakah TPP ini hanya sebuah rundingan biasa atau ada sesuatu agenda?
Namun pada awal bulan Mac 2014, berlaku insiden kehilangan pesawat MAS MH370 di lokasi Laut China Selatan menuju lokasi Vietnam dimana lokasi ini diantara lokasi  TPPA yang direncanakan.

Namun kehilangan pesawat ini menimbulkan misteri seluruh dunia kerana radar tidak  dapat dikesan dan juga tiada sebarang komunikasi yang berhubung setelah lebih masuk 6 hari (setakat ditulis).
Bukankah Amerika mempunyai sistem komunikasi tercanggih dunia? menghilangkan pesawat dari radar dan menyekat sebarang komunikasi juga boleh dibuat dengan sistem perisikan..
Bukankah mereka juga mencipta beberapa pesawat tanpa juruterbang dan tak dikesan radar?
Kenapa dalam laporan Washington Times menekankan tentang perairan Laut China Selatan??

Zon lokasi Laut China Selatan menjadi perhatian pihak barat untuk menguasai seluruh rantau Asia Pasifik.  Mungkin jika pelan menguasai Asia Pasifik dengan TPP ini tidak berjalan, plan seterusnya perlu digunakan.  Apakah kehilangan misteri pesawat MH370 ini salah satu agenda tersusun rancangan dari kuasa besar negara itu?


Apakah benar serpihan serpihan yang dilihat ini adalah  serpihan dari pesawat yang dilaporkan hilang seperti yang dilaporkan media China atau hanya satu jalan untuk Amerika masuk ke perairan di negara itu?

Secara kebetulan pula, tragedi ini berlaku selepas ketua pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim dijatuhkan hukuman penjara selama 5 tahun dalam kes liwatnya pada 7 Mac, dan menjelang pagi 8 Mac pada jam 2.40 pagi, kehilangan pesawat ini menimbulkan misteri. Adakah ini secara kebetulan atau adanya suatu rancangan disebalik campur tangan kuasa-kuasa besar dunia?
Jadi, satu konspirasi dalam 2 keadaan yang berbeza adalah perancangan yang bukan sebarang percaturan biasa.
 US mungkin berjaya tundukkan China dengan memegang rakyatnya di dalam pesawat terbabit dan dalam masa yang sama, US berjaya menundukkan Malaysia utk melepaskan Anwar Ibrahim sehingga PRU14 yang akan datang kerana Anwar Ibrahim satu-satunya pemimpin yang diperlukan untuk melakukan  'regim change' di negara ini.

Apakah misteri dan pengakhiran ini bakal berlaku dengan sebuah tragedi yang menyayat hati disebalik percaturan konspirasi dunia hari ini??  Saya tidak meminta anda mempercayai sepenuhnya hasil penulisan saya ini kerana ianya adalah pendapat dari seorang Marhaen biasa yang tiada apa-apa kelayakan sehingga mampu berfikir ke tahap menteri bak kata seorang wanita UMNO terbabit  terhadap saya.. tak mengapalah...

Lebih baik menjadi pendengar yang bijak daripada menjadi pemerhati yang kaku dan tidak tahu apa-apa.

Pembaca FB semua berfikir lah dan siasat apa yg telah berlaku sebenarnya....

No comments: