Saturday, July 9, 2011

SIAPA AMBEEGA DAN SIAPA DIBELAKANG BELIAU? UMAT ISLAM WAJIB SEDAR DAN TAHU MENILAI MANA INTAN DAN KACA!

KAPAK INGIN MENGINGATKAN ORANG2 ISLAM DI MALAYSIA PERLU SEDAR SIAPAKAH DIA AMBEEGA? APA YG DIPERJUANGKANNYA? SERTA IMPLIKASI KEPADA PERPADUAN ISLAM SEJAGAT. SIAPA DIBELAKANG BELIAU?

INI ADALAH PERJUANGAN DAN TUNTUTAN AMBIGA MELALUI IFC


1. Seseorang anak yang dilahirkan oleh ibu bapa Islam tidak seharusnya secara terus menjadi orang Islam.

2. Orang bukan Islam yang telah memeluk Islam hendaklah diberikan kebebasan untuk kembali ke agama asal mereka (murtad) dan tidak boleh... dikenakan tindakan undang-undang.

3. Sebarang kes pertukaran agama orang Islam kepada bukan Islam tidak sepatutnya dikendalikan oleh Mahkamah Syariah tetapi dikendalikan oleh Mahkamah Sivil.

4. Tidak perlu dicatatkan di dalam kad pengenalan seseorang Muslim bahawa ia beragama Islam.

5. Orang bukan Islam tidak perlu dikehendaki menganut Islam sekiranya ingin berkahwin dengan Orang Islam,Orang Islam hendaklah dibenarkan keluar daripada Islam (murtad) sekiranya ingin berkahwin dengan orang bukan Islam tanpa boleh dikenakan tindakan undang-undang.

6. Seseorang atau pasangan suami isteri yang menukar agamanya dengan memeluk Islam tidak patut diberikan hak penjagaan anak.

7. Orang yang bukan Islam yang mempunyai hubungan kekeluargaan dengan seorang yang memeluk Islam hendaklah diberikan hak menuntut harta pusakanya selepas kematiannya.

8. Kerajaan hendaklah menyediakan dana yang mencukupi untuk membina dan menyelenggara rumah-rumah ibadat orang bukan Islam sebagaimana kerajaan menyediakan dana yang serupa untuk masjid.

9. Orang bukan Islam hendaklah dibenarkan dan tidak boleh dihalang daripada menggunakan perkataan-perkataan suci Islam dalam percakapan dan sebagainya.

10. Bibel dalam Bahasa Malaysia dan Bahasa Indonesia sepatutnya dibenarkan untuk diedarkan kepada umum secara terbuka.

11. Pelajaran agama bukan Islam untuk penganut agama itu hendaklah diajar di semua sekolah.

12. Program-program berunsur Islam dalam bahasa ibunda sesuatu kaum hendaklah ditiadakan. Program dakwah agama lain selain Islam pula hendaklah dibenarkan untuk disiarkan dalam bahasa ibunda masing-masing.

13. Orang Islam yang membayar zakat tidak sepatutnya dikecualikan daripada membayar cukai pendapatan dan wang Hasil zakat sepatutnya digunakan juga untuk keperluan orang-orang bukan Islam.

14. Sepatutnya Islam tidak disebut sebagai pilihan pertama masyarakat Malaysia seperti dalam soal pakaian menutup aurat kepada pelajar sekolah.

Inilah perjuangan Ambiga yang sedang mendapat sokongan daripada orang Islam PAS dan PKR di dalam Negara kita hari ini. Kalau inilah yang kita mahukan,marilah kita menyatakan sokongan tanpa berbelah bagi kepada Ambiga dan IFC.Maruah Melayu Islam di bawah tapak kaki si Hindu Ambiga!


By: Abdul Shukur Mohamad

NOTA KAKI:-

KALAU INIPUN UMAT ISLAM TIDAK DAPAT MENILAI SIAPA BELIAU DAN MAIN SOKONG HENTAM KEROMO JE, MAKA AKAN BERAKHIRLAH PEMERINTAHAN ISLAM DI MALAYSIA, JANGAN HARAP NIK AJIS DAN TOK LEBAI HADI, MEREKA ADALAH PELACUR AGAMA. MANA YG IKUT DIE , SOKONG, MANA YG TIDAK AKAN DITENTANG DAN KELUAR FATWA, ISLAM NYA IKUT SELERA AKU... ITULAH ISLAM ZAMAN PAS NIK AJIS DAN LEBAI HADI.

2 comments:

whiteorange said...

Kita boleh maafkan Ambabiga sebab memang dia kafir harbi

Tetapi yang aku pelik adalah orang orang macam
Harun Din
Hadi Awang
Husam
Dr Loloq
Khalid samad,

cukuplah, gua dah tak terkira ni ...

apakah mereka mereka ini dungu? atau bebal? atau haramjadah

KAPAKTAJAM said...

Terima kasih whiteorange kerana memberi respon yg positif didalam menyedarkan sahabat seIslam kita.Kita jangan mudah mengalah didalam mentarbiah mereka. Mungkin perangai mereka dan tingkah laku mereka telah ALLAH janjikan dan sekarang semua Umat Islam Malaysia dapat menyaksikan sendiri kerenah dan kelibat mereka dan siapa yg mereka sokong. Ingat bila ALLAH telah terbalikkan hati2 mereka maka inilah jadinya.Menjijikkan bila Pak2 Lebai kita tumpang sama untuk menghancurkan Kerajaan Islam yg sudah tentu Islamnya dan telahpun terbukti kejayaannya. Apa sebenarnya yg mereka cari, selain, riak, sombong, takkabbur dan baghal. Itulah PAS masa kini. Wallahuaklam