Sunday, June 26, 2011

KEMANAKAH BANGSA MELAYU ISLAM? ADAKAH KURUN 21 MEMBAWA MALAPETAKA DAN TANAH MELAYU/MALAYSIA MENJADI TANAH CINDAI (TANAH CINA & INDIA)? SEDAR2 LAH !

PETIKAN DARI MINGGUAN MALAYSIA 26/06/2011.

Kapak pohonkan agar semua bloggers dapat membaca dan memahami isi kandungan maklumat akhbar dibawah ini dan apakah realitinya kepada Bangsa Melayu yg sering memberikan tolak-ansur atas nama Penjenamaan Bangsa Malaysia/1 Malaysia.

Oleh itu, sekiranya ini yang mereka laungkan dan cuba mengusik perasaan Bangsa melayu dan Raja-Raja Melayu, adakah tolak-ansur dan kerjasama dalam pengertian tersebut wajar diteruskan? Layakkah mereka yang sudah menjadi rakyat Malaysia dan menikmati kehidupan yang mewah lagi sempurna dan kekadang melebihi lagi dari penduduk peribuminya sendiri. Adakah Kerajaan sekarang masih dikatakan zalim? Adakah Si Babi Ambiga ini hidup merempat dan tidak cukup makan di Bumi Tanah Maleyu ini? Apakah yg beliau kehendaki sebenarnya? Kuasa dan Kerajaan Islam Tanah Melayu untuk dikafirkan? Dan adakah sebilangan Org Melayu yang berada di dalam PKR, PAS dan PSM sanggup menjadi petualang Bangsa dan menjadi si Kitol yang mengkhianati Bangsa Melayu dan Kerajaan Melayu Melaka dan menjadi Penderhaka dengan membawa Portugis masuk melalui Jalan Rahsia dan menghancurkan Kerajaan Melayu Melaka.

Tahukah kita bahawa Si KITOL sekarang adalah Sdr Anwar AlJuburi. Beliau amat wajar dinyahkan dari Bumi Tanah Melayu ini... Beliau tidak layak di Gelar Bangsa Melayu kerana salasilah beliau bukanlah Org Melayu Sejati.... Kaf Lam Ya Nga ( ada paham) Itu sebab banyak sangat putar alamnya, sebagaimana berputarnya kepala bananya dalam jubur2 mangsanya. Jadi, mengapa masih ramai BANGSA MELAYU yang terikut2 Anwar ini? Fikir lar dahulu dan jangan hanya mendapat gula2 mainannya?.

Ramai sudah rakan2nya yang telah meninggalkannya dan tidak mustahil jika itu Sdr Johari Abdul juga akan lari meninggalkanya, tunggu dan lihat.... Contoh terbaik peguam beliau sendiri Sdr Zulkifli Nordin. Beliau peguam yang mempunyai karisma dan berpendirian Islam. Apabila ia bertentangan dengan kehendak dan tatacara Islam beliau terus tinggalkannya, lain lar Karpal Singh yg tiada pendirian dan masih bercakap ingin mempertahankanya kerana beliau KAFIR HARBI, beliau boleh hentam dan maki Anwar semasa berlainan Parti TETAPI sekarang menjadi kawan baik, seperti lar Mat Sabu dengan Labu2nya (Org yg tidak berpendirian dan sanggup jual agama demi kepentingan perut beliau)

Akhir kalam, KAPAK minta agar semua Umat Melayu agar fikirkan sejenak dan kembalilah bertaut dan menjadi Bangsa Melayu Islam yang kuat dan tidak dapat digangugugat oleh musuh2 Islam. Jangan jadi PAS yg Kafir Harbi yang sanggup menolak mentah2 rakan SeIslamnya yang satu Syahadah, lantas mengambil kaum/puak KAFIR HARBI menjadi rakan baiknya dan percayakan rakan baiknya itu, walaupun kafir dari menjalin persahabatan dengan kaum Se Islamnya dan mengeluarkan berbagai Fatwanya sendiri untuk menghalalkan cara. BODOH dan DUNGU lar Bangsa Melayu yang masih menjadi pengikutnyanya. Oleh itu Layaklah PAS di gelar sebagai KAFIR HARBI.

Siapa sebenarnya Ambiga?
Mingguan Malaysia 26/06/2011
KUALA LUMPUR 25 Jun — Rakyat Malaysia terutamanya orang Melayu diminta meneliti siapa sebenarnya Datuk Ambiga Sreenevasan sebelum mengikut telunjuknya yang meminta rakyat mengadakan perhimpunan haram 9 Julai ini.
Penganalisis politik berpendapat orang Melayu harus melihat kembali sejarah tindak tanduk Ambiga yang pernah menimbulkan kemarahan umat Islam terutamanya orang Melayu di negara ini sebelum secara membuta tuli mengikut kehendak dan telunjuknya.
Bekas Presiden Majlis Peguam itu adalah orang yang bertanggungjawab menerima memorandum menuntut pelaksanaan Suruhanjaya Antara Agama (IFC) pada 21 Ogos 2001. Majlis Peguam telah menerima memorandum untuk menuntut pelaksanaan 14 tuntutan IFC yang jelas sekali bertentangan dengan Perlembagaan Persekutuan.
Dalam kes Lina Joy yang murtad, Ambiga telah mempertikaikan pelaksanaan hukum syariah di bawah Perkara 121(1A) Perlembagaan Persekutuan dengan menyatakan kebebasan beragama turut termaktub kepada semua penganut agama Islam.
Beliau turut mengadakan forum mengenai memeluk agama Islam pada 9 Ogos 2008 yang membincangkan dan mempertikaikan secara terbuka Perkara 121 (1A). Biarpun mendapat bantahan daripada orang Islam, namun Majlis Peguam yang diterajui oleh Ambiga tetap meneruskan forum tersebut.
Justeru penganalisis politik berpendapat tindak tanduk Ambiga memperlihatkan diri beliau sebagai seorang yang tidak menghormati undang-undang dan perlembagaan dan dengan itu orang Melayu terutamanya harus memikirkan semula hasrat untuk menyertai perhimpunan haram 9 Julai yang diketuai oleh Ambiga.
Penganalisis politik bebas dari Universiti Teknologi Mara (UiTM) Datin Paduka Prof. Dr. Ramlah Adam berkata sebagai seorang peguam, Ambiga sudah tentu arif mengenai undang-undang dan perlembagaan negara.
"Ambiga tahu sekiranya penganjuran sesuatu perhimpunan tidak mendapat permit daripada pihak polis maka perhimpunan itu tidak boleh dilakukan. Kita tidak faham kenapa dia tetap juga mahu meneruskan perhimpunan haram itu walaupun mendapat bantahan daripada pelbagai pihak," katanya kepada Bernama.
Tegasnya, keperluan menganjurkan perhimpunan haram itu juga tidak jelas kerana jika penganjur ingin menyuarakan rasa tidak puas hati terhadap Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR), mereka boleh menggunakan saluran yang betul seperti membuat kenyataan di surat khabar dan media elektronik dan bukannya mengadakan demonstrasi haram.
Pemerhati politik dari Universiti Perguruan Sultan Idris (UPSI) Prof Datuk Dr. Zainal Kling pula menyifatkan golongan yang terlibat dalam penganjuran perhimpunan haram itu tidak layak dan tidak patut menjadi pemimpin termasuk Ambiga.
Katanya, mereka terlampau mengikut parti tertentu yang memperjuangkan ideologi politik masing-masing.
"Lebih baik buat tunjuk perasaan sebagai parti politik dan bukan NGO. Jadi orang akan faham maksud dan matlamat mereka (pemimpin politik) terutama orang awam tentang kacau bilau dalam parti seperti PKR yang tidak bersih, DAP yang selalu bermaharajalela atau autokratik dan PAS yang tidak mengikut atau sudah lari daripada perjuangan asal mereka," katanya.
Zainal menyifatkan tujuan perhimpunan haram itu adalah semata-mata untuk melindungi "kekotoran" dalam parti pembangkang.
"Mereka sedang cuba melahirkan keadaan kacau bilau, huru hara dan anarki yang semua ini berniat memberi isyarat buruk di mata dunia dan meniru taktik yang sedang dilakukan oleh negara yang menghadapi huru-hara," katanya. — BERNAMA

No comments: