Wednesday, September 29, 2010

KAUM CINA DAN INDIA WAJAR SEDAR DIRI DAN BERTERIMA KASIH TERHADAP NILAI KEAMANAN SELAMA INI.

KAUM CINA DAN INDIA WAJAR SEDAR DIRI DAN BERTERIMA KASIH TERHADAP NILAI KEAMANAN SELAMA INI.
[Tulisan ini adalah bagi menjawab coretan di Bridget Segambut yg dipaparkan dibawh utk renungan kita bersama]

Wahai Ketua MCA Mr Loh Seng Kok, jgn lagi nak bermain api. Kapak rasa kekadang mmg wajar ada kenyataan sedemikian bukan hanya dari Pegawai Kerajaan yg telah bertungkus lumus utk kemakmuran Negara selama ini, malah Bangsa Melayu keseluruhannya juga wajar ada tanggapan sedemikian.TAPI sekarang kapak nak tanya pada Mr Loh, apa yg MCA dan CINA lain di Malaysia ini buat pada Kumpulan Melayu Utama yg telah membawa Malaysia ke arah cemerlangan dan kajayaan Negara selama ini. Ingat apa yg MCA, Gerakan dan juga MIC & PPP, dimana mereka di PRU 12 tahun 2008. Apa Kepimpinan mereka buat untuk menyelamatkan dan memperkuatkan bahtera BN. Alangkah sempitnya pemikiran Bangsa Cina dan India ini dgn sanggup menikam dari belakang. TETAPI ALLAH maha kaya dan TETAP menjagai kesinambungan Kerajaan yg benar2 mempertahankan Agama Islam di persada Negara. Natijah dari kemelut ini Bangsa Melayu sepatutnya dan sewajarnya celik mata dan kembali bertaut dgn menguatkan Kelompok Kumpulan Melayu yg kental dan waja dan siapsedia untuk terus mentadbir tanah watan ini hingga ke akhir hayat walaupun ia perlu meletakkan keringat dan darah bagi memastikan kesimbungan tersebut demi maruah Agama, Bangsa dan tanahair dan juga yg paling penting warisan anak cucu kita nanti.

Ingat, apa sumbangan dan pengorbanan yang kaum cina beri selama ini bagi membayar keamanan Negara yang dijagai oleh rata2 pejuang melayu dan Askar2 Melayu, juga Polis2 Melayu?. Pengorbanan Askar, Polis ni, amat amat ternilai kah jika nak dibayar dgn wang ringgit? Dengan tenaga dan pengorbanan mereka dan kekadang syahid gugur dibumi ini.Pengorbanan mereka itu membuatkan Org2 Cina dan India dapat hidup dan berniaga serta mencari kekayaan sampai bangsa Melayu pun tertinggal jauh. Sedar tak kaum Cina dan India akan natijah ini?

Nyatakan dgn terperinci apa sumbangan kaum Cina bagi menyatakan terima kasih pada Bangsa melayu ini. Ingatan, dari catatan Kapak bangsa Cina hanya tahu mengugut dan minta itu dan ini. Berapa lagi kekayaan yg hendak dibolot oleh Bangsa Cina yg banyak merasuah Pegawai2 kerajaan yg tak sedar diri dan menjahanankan kepentingan Melayu (rujuk segala kepincangan yg ada di Pejabat Tanah di seluruh Negara dan dptkan satu data akan kepincangan ini) Siapa yg untung? Hak org Melayu pun Bangsa Cina dan pertikai, hak raja2 melayu pun nak disanggah, sekolah satu aliran pun nak dibantah, jadi bila Org2 Cina tak pandai berbahasa Melayu kenapa malu? Di Indonesia, boleh pulak Cina disana berbahasa Melayu Indonesia, dan masih hidup dan kaya raya pun. Kapak sarankan pada Kerajaan, Sekolah Satu Aliran amat2 wajar disegerakan dan jangan sesekali terlepas pandang. Jika kita mahu satu nilai bangsa Malaysia, maka sekolah satu aliran adalah jawapannya. Jika ini dapat di lakukan segera maka, pemahaman itu jelas dan tidak lagi timbul penghinaan terhadap sesama insan. Hakikat ini wajib saudara2 kita Cina dan India fahami betul2 natijah kenapa ia perlu diadakan segera.

Perlu diingat Bangsa Melayu TELAH BANYAK bertolak ansor sekarang giliran Bangsa Cina dan India mesti merialisasikan harapan Bangsa Malaysia. Ingat di mana bumi dipijak, jika Anda berpijak di Negera China maka guna dan ikutlah resam China begitu juga bangsa India. Perlu diingat ini Tanah Melayu dan Malaysia, so ikut lah resmi ini, ikuti dan turuti Bangsa Malaysia dan Sekolah satu aliran- Bahasa Malaysia.

Kau org Bangsa Cina dan India patut berterima kasih dan bersyukur di atas ketoleransian Bangsa melayu. TETAPI barang diingat Melayu akan melantun balik dan menjadi kurang ajar jika ada yg mengganggu gugat hak peribuminya dan keistimewaannya. Jang bermain api lagi. Bila Pegawai kerajaan dan Org2 Melayu bercakap dan menempelak Bangsa Cina & India dianggap “rasis” TETAPI org bila Cina dan India boleh pulak, kenapa? Malaysia & Tanah Melayu nih sapa hak asalnya? Sedarkah ANDA bahawa anda masih dikatogerikan penumopang? Kenapa Penumoang? Sebab tidak tahu berterima kasih, dan taatsetia pada Raja dan Negara masih nipis dan kekadang tiada langsung.

Cuba kita lihat waktu menyambut Kemerdekaan sebagai contoh Di Bandar Ipoh, Dato Bandar telah menguatkuasakan perintah agar semua kedai dan premis2 disekitar bandar Ipoh wajib memasang bendera. Tahu tak apa yg terjadi, kaum2 Cina yg diterajui oleh DAP terang2 menentang arahan itu, Tahu tak ini bab sambutan merdeka yg memang dituntut kita merayakan dan memperingati jasa orang terdahulu, TETAPI hakikatnya mereka langsung tak ambil peduli dan memboikot!. Apakah jenis manusia ini? Kambing, BABI ataupun Lembu yg tak tahu mengucap terima kasih nih!. Dah lar senang2 menjalankan perniagaan kaut keuntungan TETAPI menafikan hak Kerajaan.

MCA,GERAKAN dan DAP serta MIC perlu ingat ini asal Tanah Melayu dan org2 Melayu, tolong paham dan terima realiti.Ingat sejarah mas silam Lim Chong Yew Di Pulau Pinang serta PPP tahun 1974. Apabila Org2 Melayu bersatu kenapa Bangsa Cina dan India terhegeh2 nak menjadi komponen Perikatan ketika dan BN sekarang? Kerana waktu itu Melayu telah bersatu dan apa saja yang melintang dan membangkang akan hancur. Jadi tunggu masa dan ketika waktu org 2 Melayu dapat bersatu hati semula. Ketika itu baru tau langit itu tinggi atau rendah. Hidup Melayu Bangsa Merdeka Yang tidak Gentar akan apa yang Datang, Demi Agama, Bangsa dan Tanah air rela berkorban jiwa raga. Pada Melayu termasuk lar Brided MP Segambut, jenis Melayu yg tak sedar diri, baca sejarah dan fahami naluri org2 Melayu sejati, bukan macam hangpa yg menjadi tali barut puki Anwar aljuburui dan Pas yg menggadai Agama demi politik dan kuasa individu. Demi ALLAH sesutau yg tak ikhlas dan buruk itu ALLAH akan bayar cash dan dibalas didunia ni gak, Tunggu dan lihat. dan jika anda anak jantan sila paparkan coretan ini disini, TETAPI jika tak keluar pondan lar namanya.

Para Pembaca budiman, fahami dgn baik dan wajarkah si pengkhianat negara bebas dan lepas dari tindakan undang-undang Negara? Bukahkah dia telah membawa impak yg besar terhadap kehadiran pelabur2 ke Malaysia. So, bila impak ini terjadi Kemakmuran Negara juga merosot dan rakyat turut menderita. Pesoalan Penulis, wajarkah Anwar Al Juburi dikenakan tindakan penahanan spt ISA dan lain2. Beliau amat2 menjadi perosak pada Negara. Tindakan segera wajar diambil!!!

DARI BRIDGET SEGAMBUT - DIMANA KEBENARANNYA.!!!!!!

CHINA DAN INDIA MASIH TIDAK SEDAR MEREKA DIPERKUDAKAN UMNO?

MCA hari menggesa Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) supaya menyiasat dan bertindak ke atas timbalan pengarah Biro Tata Negara, Hamim Husin jika terbukti beliau mengeluarkan kata-kata yang berbaur perkauman terhadap masyarakat Cina dan India.

Jika perlu, polis harus mendakwa Hamim mengikut Akta Hasutan 1960 kerana menghina masyarakat itu.“Sudah tiba masanya menghentikan tindakan bongkak dan tidak bertolak ansur di kalangan fanatik itu,” kata timbalan ketua biro publisiti MCA, Loh Seng Kok dalam satu kenyataan hari ini.

Menurut Loh, MCA terkejut seorang pegawai kanan kerajaan yang tanggungjawab utamanya untuk memupuk semangat patriotik di kalangan rakyat boleh menjadi sebegitu rasis dan provokatif terhadap komuniti minoriti di negara ini.

“Apabila masyarakat berkembang, adalah memalukan seorang kakitangan awam yang digajikan oleh Biro Tata Negara yang melatih bakal kakitangan awam sanggup menggunakan kata-kata menghina seperti 'si sepet mata dan 'si kaki botol' ke atas rakyat Malaysia berbangsa Cina dan India.


Hamim semasa sesi tertutup dengan Puteri Umno semalam dilaporkan oleh portal berita the Malaysian Insider sebagai berkata adalah menjadi hak Melayu untuk memerintah negara dan menggesa mereka untuk bersatu mempertahankan hak mereka.

“Hak Melayu adalah untuk memerintah negara. Melayu mesti bersatu menghadapi anacam,” katanya. Hamim didakwa berkata: “Melayu tidak boleh memerintah sendirian. Sebab itu kita berkawan dengan MCA dan MIC.

“Si mata sepet tidak pernah menjejak ke masjid atau surau tetapi mempunyai satu undi. Si botol hanya tahu naik dan turun ke Batu caves dan juga mempunyai satu undi,” Hamin dilaporkan berkata.

No comments: