Thursday, August 9, 2012

SIAPA AMERIKA SYARIKAT YANG SERING MENGATUR DUNIA. INILAH ‘DAJJAL’ YANG WAJIB UMAT ISLAM SELURUH DUNIA BERJIHAT MENGHANCURKAN MEREKA DARI MUKA BUMI INI.


10hb. Ogos, 2012 bersamaan 21 Ramadhan, 1433.

Salam Ramadhan dan  Salam 1Malaysia buat seluruh Umat Islam di Malaysia & Dunia Amnya.

Sebenarnya saya cuba mengurangkan menulis didalam bulan yg mulia ini, kerana khuatir akan membuat dosa-dosa kering dek sindiran dan teguran. Namun, jiwa ini amat memberontak apabila membaca artikel di Berita Harian hari ini yang mengesahkan dasar dan perancangan Amerika Syarikat yang memandai2 mahu mengatur dan membentuk Kerajaan yang mengikut telunjuknya di Syria. Kenapa Umat Islam di Negara2 berdekatan, juga turut menyokong dasar “ Negara Haram Jadah” ini?. Dimanakah Ukhwah sebagai Umat Islam? Sampai bila Umat Islam akan terus-terusan menjadi pengemis di dunia ini yang sewajarnya Umat Islam seharusnya lebih terkehadapan. Negara Turki, Jordan, Kuwait, Qatar dan Arab Saudi juga semacam tiada telur “No Ball” kerana menjadi tali barut Amerika dan Negara 2 Kafirun lain termasuk lah Israel laknatullah.

Sepatutnya Negara2 Islam yang kaya raya dan sahabat2 sekelilingnya dan yang menjadi anggota OIC, sewajarnya berfikir dan menangani perkara ini secara serius, bukan diberikan tanggungjawab untuk mendamaikan Umat Islam yang bersengketa itu diletakkan dibahu Orang2 Kafir, seperti PBB dan Kofi Annan yang memang secara jelas bukan Islam. Secara luarannya sahaj sudah kita lihat yg mereka bukan Islam dan nyata musuh Islam yg nyata. Kenapa BODOH/Dungu sangat semua Negara Islam di dunia ini. Adakah Arab Saudi yang kaya raya itu juga bodoh atau tidak mengindahkan Umat Islam lain demi persahabatan dengan Amerika yang sudah memang dikenali sebagai Dajjal nyata yang memusuhi Umat Islam.

Dimana maruah Negara Islam dan kenapa OIC tidak berperanan untuk mempunyai “Perikatan Anggota Tentera Islam” yang sewajarnya bertugas dan melindungi Negara2 Islam yang bersengketa dgn mencari jalan perdamaian yang terbaik. Tidakkah kita tahu bahawa bahawa anasir dan kerja jahat Amerika sentiasa mencari peluang dengan mengadu-domba sekumpulan rakyat Syria agar bangun menentang Kerajaan sedia ada. Inilah falsafah Amerika untuk mendapatkan tiket untuk campurtangan didalam sesuatu Negara. Kita lihat di Iraq dan Libya, DI Sudan, di Nigeria dan lain2 lagi, apakah Negara mereka menjadi aman damai dan rakyat hidup mewah apabila Kerajaan terdahulu dihancurkan? Yang nyata di Iraq rakyatnya semakin menderita dan masih berperang sesama sendiri dan lebih teruk dari masa pemerintahan Saddam Husien. Begitu juga Negara Libya, bila Muammar Ghadafi tumbang adakah Negaranya terus aman? Yang nyata rakyat semakin menderita dan permusuhan sesama mereka semakin runcing. Yang nyata, musuh2 Islam, Yahudi dan Nasrani serta Kafirun lain semakin menggila untuk menakluk satu demi satu Negara2 Islam dan membawa balik khazanah dan hasil bumi seperti minyak dan sebagainya. Kenapa Negara2 Islam yang kaya ini tidak meletakkan kekayaan wang ringgit mereka dan membuat pelaburan di Negara2 Islam, yang sudah pasti kekayaan itu dapat dinaikmati bersama Negara2 Islam lain? Lihat apa yang terjadi bila Kejatuhan Sddam dan Muaammar Ghadaffi, wang mereka dibekukan dan dirampas dan dimiliknegarakan….!

Pemimpin yang akhirnya ditali gantung atas kehendak Yahudi & Nasrani
 

 Begitu juga Muammar Ghadafi kematian yang mengaibkan Umat Islam.
Kedua2 Negara ini tidak aman pun selepas Kematian mereka dan puak2
yang bersekongkol dgn Yahudi & Nasrani ini pun tidak akan terlepas dgn siksaan pedih Allah.

Mari kita lupakan sebentar akan peristiwa di negara2 Arab itu dan kita pandang dengan mata hati, bahawa perkara seumpama ini juga akan berlaku di Malaysia, jika perpecahan Umat Islam berterusan dan berpanjangan. Saya yakin pengaruh Yahudi dan Nasrani semakin mencengkam dgn pertolongan Penasihat PKR, Anwar Ibrahim…. Oleh itu, rakyat Islam Malaysia, seharusnya memikirkan apakah kita rela Negara Malaysia tercinta ini terjajah semula dan diperintah oleh Kaum Nasrani, Yahudi dan Majusi?

Dari pengamatan saya, bahawa Malaysia juga tidak terkecuali akan menerima nasib yang sama jika Kepimpinan Negara tidak condong dan tunduk kepada corak dan kehendaknya. Kita boleh perhatikan secara jelas akan tindak-tanduk mereka terhadap, pentadbiran, ekonomi dan juga sosial negara ini. Saya juga yakin bahawa sudah ada segelintir rakyat negara ini yang memang menjadi dalang kepada mereka dan sanggup mendedahkan maklumat negara demi kuasa dan juga wang pengkhianatan ini. Oleh yang demikian, saya menyeru kepada Umat Islam Malaysia, waima apapun natijah dan pegangan serta tuntutan politik anda, tolong pastikan bahawa “Islam” wajib kita jagai dan perjuangkan walaupun ia memerlukan pengorbanan nyawa sekali pun. Umat Islam wajib bersatu demi Agamanya, Negaranya dan maruahnya. Oleh kerana Negara-Negara Timur Tengah sudah GAGAL mempertahankan Islam di mata dunia, dek tunduk tuntutan kuasa, wang ringgit dan sogokan serakah nafsu termasuk habuan wanita, ia menjadikan Islam hanya di mata, di bibir dan diikuti secara luaran, kerana tuntutan serakah nafsu melebihi segala-galanya.
Jika, Negara2 Timur Tengah ini memang sayang, kasih dan cintakan Islam, mereka sewajarnya berusaha menyemarakkan Agama Islam dan meletakkan Islam itu sebagai AD-DIN dan segala-galanya. Dengan kekayaan yang ada, sewajarnya sudah ada “Pertubuhan Tentera Islam” yang sewajarnya tampil kehadapan apabila Negar-Negara Islam bersengketa. Pendamai sengketa sesama Islam adalah orang ISLAM, bukan Org Yahudi dan Nasrani, kerana didalam ALQURAN sendiri telah menyatakan bahawa jangan sesekali lalai dengan tipu daya mereka [kaum Yahudi & Nasrani] keranan mereka memang tidak akan redha dengan ISLAM. TETAPI, apa yang terjadi, mereka menjadikan musuh Islam yang terang dan nyata itu sebagai rakan kongsi dan juga rakan baiknya. Negara2 Timur Tengah berlumba2 mempercayai dan menjadikan Negara2 Kafirun Laknattullah ini idolanya dari segi ekonomi pelaburannya dan juga pusat memuaskan nafsu serakah nikmat keduniaan. DISINI lah kegagalan Umat Islam , seluruh dunia. Islam hanya nama dan pakaian turun-temurun, bukan Islam sebagai benteng ketahanan minda dan iman.  Rata2 Islam hanya dipelajari secara SYARIAT sahaja dan melupakan tentang, TARIKAT, HAKIKAT & MAKRIFAT yang mencakupi  KONSEP PERJALANAN 21. Umat Islam digesa carilah Ilmu ini, agar ia menjadi lebih perkasa, mulia dan dihormati semula.

Kekejaman Sesama Manusia yang dijadikan Oleh Allah, mereka diperlakukan tanpa belas kasihan.
 

Apakah tiada langsung sifat belas kasihan terhadap manusia ciptaan Allah seperti anda juga. Dimanakah letaknya sifat Manusia itu. Yang melakukannya adalah HAIWAN MYANMAR. Kenapa Amerika tidak bertindak dan memandang lesu atas
perkara ini - Ia adalah disebabkan mereka Umat Islam. 
Adakah Umat Islam seluruh Dunia tidak buka mata dan kenali siapakah Amerika dan 
Talibarutnya?

Saya yakin, dengan kelesuan Negara2 Islam Timur Tengah ini, maka Kebangkitan Islam dan yang akan memerintah dunia semula akan lahir dari Kumpulan Negara2 Islam di Nusantara Melayu.  Oleh itu, jagailah dan sayangi lah Islam di Malaysia, Islam di Indonesia, Islam di Selatan Thailand, Islam di Brunai, Islam di Kepulauan Asia Tenggara, kerana mereka inilah yang sudah di amanahkan untuk membawa semula Kebangkitan Islam di bumi Allah ini. Apa pun yang Amerika, Israel, serta Negara2 blok Barat dan Timur yang yang bencikan ISLAM, namun Gerakan Islam akan terus bangkit dan kekutana Umat Islam adalah melalui Ukhwah Persaudaraan Sejagat. Akan muncul pejuang2 hebat yang cintakan Agama dan akhirat lebih dari segala-galanya. Mereka inilah yang akan bangun dan menggerakkan Qabilah Islam sejati. Ia tidak lama, Insya Allah sekitar di pertengahan abad ini dan Allah akan membantu Umat Islam sepenuhnya. Lihat apabila doa2 Umat Islam yang diseksa, dibunuh dan diperlekeh maruahnya, maka doa2 itu telah membawakan bencanap-demi bencana di Greece, Sepanyol, di Jepun, China, di Taiwan dan negara2 Asia ocenia. Allah telah murka dan bencana seperti Gempa bumi, angin taufan, kemarau serta kejatuhan ekonomi negara2 mereka adalah salah satu punca kehancuran mereka.  Perlu di ingat bahawa Amerika juga akan lenyap dari peta dunia ini apabila janji Allah akan menterbalikan mereka seperti “Dead Sea” . Tunggu dan lihat akan janji Allah ini dan ia pasti akan berlaku. –

 Agak2nya bilakah Umat Islam di Seluruh Dunia ini akan sedar dengan tipu muslihat Yahudi & Nasrani? Atau masih leka dgn sogokan & nikmat Dunia?
 
Penyiksaan Terhadap Umat Islam Rohingya

Akhir bicara, sempena Bulan Ramadhan yang mulia ini dan juga akan kedatangan Bulan Syawal yang dimulai dgn Sambutan Aidulfitri ini, saya menyusun sepuluh jari memohon kemaafan di atas segala ketelanjuran kata-kata Zahir & Bathin, kerana yang tak baik itu dari saya dan yang baik itu dari Allah. -  Wallahuaklam.

AS rancang Syria baru

05:52:48 AM [ Rujukan Berita Harian]

Washington: Amerika Syarikat tidak menunggu Presiden Bashar al-Assad digulingkan untuk meneruskan rancangan ke arah membantu pembentukan kerajaan baru Syria selain mengambil kira pengajaran di Iraq pada 2003.

Oleh itu, pegawai berkata, jika rejim Bashar tumbang, perkhidmatan asas perlu dijaga termasuk air dan elektrik selain mendapatkan kerjasama golongan teknokrat yang tiada kena mengena dengan kroni pentadbiran lama.
Pegawai kanan Amerika tidak tahu sampai bila Bashar boleh bertahan tetapi yakin pemimpin itu akan dijatuhkan dan itu memerlukan persediaan awal menangani permasalahan dalam dasar luarnya.

Tindakan Perdana Menteri Syria, Riad Hijab belot minggu ini memperkukuh harapan di sini bahawa rejim Bashar semakin hampir tumbang.

Kami boleh mulakan perbincangan dan perancangan menghadapi keadaan selepas itu, sehari selepas kejatuhannya. Saya tahu ia akan berlaku, kata Setiausaha Negara Amerika, Hillary Clinton di Afrika Selatan, kelmarin.

Berbeza dengan Iraq, perancangan masa depan Syria bukan hanya diputuskan oleh Amerika kerana ia sudah berdialog dengan Turki dan Jordan serta kuasa serantau lain yang mahu mengehadkan pengaruh Iran di Damsyik.

Presiden Barack Obama juga berulang kali berbincang krisis Syria dengan Perdana Menteri Turki, Recep Tayyip Erdogan selain sekutu Amerika di Eropah.
Hillary juga akan berada di Turki minggu ini. Minggu lalu, Setiausaha Pertahanan, Leon Panetta berada di Jordan untuk berbincang dengan Raja Abdullah mengenai era selepas Bashar di Syria.

Bekas duta Washington ke Damsyik, Robert Ford juga menemui wakil pembangkang di Kaherah. Obama juga menandatangani dokumen mengarahkan Agensi Perisikan Pusat (CIA) bergerak sulit membantu pemberontak Syria.

Amerika juga menyalurkan AS$12 juta (RM36 juta) dalam bentuk bantuan kemanusiaan kepada orang awam Syria yang menjadi mangsa konflik negara mereka.

Keadaan kemanusiaan sudah teruk kerana setengah juta penduduk kelaparan. Beribu-ribu lagi penduduk sudah melintasi sempadan, kata seorang pegawai kanan.
Washington juga sudah menyediakan bekalan komunikasi dan peralatan perubatan kepada pemberontak bernilai AS$25 juta (RM75 juta).

Di Aleppo, tentera Syria memasuki kawasan kubu kuat pemberontak di bandar utara, Aleppo dan memaksa pemberontak berundur.
AFP

1 comment:

badrull zaman said...

Sedihnya... Saya akan berjihad apabila sudah besar nanti kerana itulah cita-cita saya dan saya sayang akan Islam. Saya mahu berdebat dengan mereka semua walaupun saya perempuan dan baru sahaja Form4. Insya-Allah... :')