Monday, July 25, 2011

BILA AGAKNYA PUAK-PUAK ISLAM DI MALAYSIA NI NAK SEDAR - MENGAPA ASYIK BERCAKARAN DAN ALPA!

Kapak amat sedih dan amat2 marah bila membaca petikan di bawah ttg apa yg diungkapkan oleh sibangsat Andrers Behring di Norway. Beliau amat membenci Umat Islam dan akan membunuh org Islam di serata dunia dan akan melancarkan Perang Salib. Dan ada juga sebahagian besar Negara Islam yang masih bersekongkol dengan Amerika untuk membunug Osama ben Ladin.Namun, setiap kematian atas nama perjuangan Umat Islam pasti akan tumbuh 1,000 lagi Osama bin Laden. Tunggu dan lihat lah!.

Berbalik kepada cerita di Norway itu, dimana bangsa Eropah sedang meluap2 bencikan umat Islam dan mahu menindas Negara2 Islam dengan cara melaga-lagakan kumpulan atau puak sesama Islam dengan TUJUAN melemahkan mereka. Ini telah jelas dan betul2 berlaku. Contoh yang amat nyata adalah kehancuran Negara IRAQ dan sekarang cuba digerakkan di Mesir, Libya, Jordan, Syria dan beberapa Negara Islam lain.

Yang terbaru dan terkini adalah di Malaysia, dengan kenyataan jelas dan nyata tentang beberapa pertubuhan Kristian yang berpengkalan di Amerika dan Englang yang memberi bantuan Dana program dan himpunan yang menggunakan Istilah "Demokrasi" dan ketulusan kerajaan seperti yang di lakukan oleh BERSIH.- Ambiga yang menjadi Nakhoda
Himpunan bersih cuba berselindung dengan berbagai tuntutan yang dinyatakan, namun bila diselidiki kebanyakan tuntutan itu sudah terjawab dan jelas telah diperbetulkan kerana Kerajaan sekarang telah mengamalkan "RAKYAT DIDAHULUKAN" - suara rakyat menjadi perancang utama ke arah mana Negara mahu dibawa dan kejayaan yang mahu digilap.

Ambiga dengan BERSIH nya cuba menafikan ini dan menggunakan landasan "DEMOKRASI DAN KETELUSAN" untuk menyerang dan memporak-perandakan dikalangan rakyat. Bersih menggunakan wang NGO Kristian untuk cuba menjatuhkan Kerajaan Islam di Malaysia yang sudah terbukti ketelusan dan sentiasa mendahulukan rakyat dan telah terbukti di mana Malaysia telah menjadi modal negara Islam yang membangun dan berjaya dan akan menjadi Negara Maju menjelang 2020.

Kita semua tahu siapa Anwar AlJuburi dan rakan2 mereka. Anwar dan sekutu kuatnya di Amerika akan membuat apa saja asalkan beliau menjadi PM seperti yang amat di idam2kan dengan membelakangkan apa jua kehendak rakyat majoriti. Kaum2 lain seperti CINA dan INDIA yang sudah tidak sedar diri akan asal usul mereka dengan membabi buta menyokongnya. Dimanakah Kaum Melayu selepas ini jiak Kerajaan Islam Malaysia ini lenyap dari bumi Malaysia. Fikir2lar sebaik-baiknya.

Kapak bukanlah penyokong TEGAR BN/UMNO, TETAPI Kapak menilai dari segi realiti dan kemajuan yang telah dicapai oleh Malaysia sehingga kini. Pencapaian Malaysia ini, adalah sesuatu yang amat2 dibanggakan dan sebagai raakyat Malaysia, KAPAK rasa kita wajar bersyukur dengan apa yang kita miliki sekarang dan TIDAK AKAN MUNGKIN kita akan dapat mengecapi ini semua jika Negara bergolak dan dipimpin oleh mereka yang bukan ISLAM. Ingat wahai kaum Bumiputra dan Melayu. Ingat ini adalah asal usul tanah tumpah darah kita dan nenek-moyang kita telah berkorban apa saja demi tanah bertuah ini? Adakah kita redha ia di pimpin oleh Sang Durjana Anwar Juburi dan kuncu2nya dari DAP laknatullah serta tangan2 ghaib dari Eropah yang memang irihati dan dendam akan kemajuan Malaysia yang ditadbir oleh majoriti Umat Islam. Islam mementingkan kedamaian dan adil kepada semua rakyatnya selagi mereka akur dan hormat akan rukunegara dan menghormati undang2 Negara.

Sekali lagi KAPAK menyeru kepada semua Umat Islam di Malaysia agar kembali bersatu, jika Tuan2 Guru Anda menyatakan bahawa kepimpinan mereka sahaja yang betul, maka elok lah TINGGALKAN SAHAJA mereka, kerana sudah tentu mereka ingin membawa bencana kepada Bangsa dan kaumnya sendiri.Keangkuhan dan riak mereka juga sudah melambangkan mereka bukan Islam sebenar. Islam sebenar adalah yang sederhana dan cinta perdamaian, waima mereka tidak sesekali sukakan perpecahan. Cuba renung dan lihat apa yang Nik Aziz, Haji Hadi dan sebahagian besar puak PAS terlampau ini, menggunakan Agama untuk kepentingan parti mereka. Sedar2 lar seblum terlambat.
"Sesal dahulu pendapatan sesal kemuadian berputih mata"

Terima kasih -- KAPAKTAJAM


Fanatik Kristian Norway mahu lancar Perang Salib


SUNDVOLLEN, Norway 24 Julai - Seorang fanatik Kristian berhaluan kanan yang membunuh sekurang-kurangnya 92 orang di Norway menganggap tindakannya sebagai sangat kejam tetapi perlu, kata peguamnya.

Dalam kenyataan pertamanya menerusi peguam sejak dia ditangkap, Anders Behring Breivik, 32, menyatakan kesediaan untuk menjelaskan tindakannya di mahkamah pada sesi yang dijadual diadakan esok berkaitan permohonan untuk melanjutkan tempoh penahanannya.

"Dia percaya tindakannya sangat kejam tetapi pada fikirannya tindakan itu perlu diambil," kata peguam, Geir Lippestad kepada stesen televisyen bebas, TV2.

Katanya, anak guamnya mengaku melepaskan tembakan dan meletupkan bom.

Lippestad yang bercakap malam tadi tidak memberi butir lanjut mengenai motif Breivik.

Breivik membenci 'golongan marxis budaya', mahu 'perang salib' dilancarkan bagi menyekat penyebaran Islam, dan dia juga menggemari senjata api dan sukan angkat berat selain menyiarkan pandangannya di laman web, kata pegawai.

Rakaman video yang disiarkan di laman web YouTube menunjukkan beberapa gambar Breivik, termasuk dia berpakaian penyelam sambil mengacukan senjata automatik. - Reuters

Friday, July 22, 2011

KETENTERAMAN AWAM - POLIS WAJAR BERTINDAK SEGERA DAN HAPUSKAN PENGKHIANAT NEGARA

Kapak, merasakan dan berpendapat untuk menyokong penuh tindakan POLIS didalam menentukan keamanan negara ini sentiasa berada di tahap yg OPTIMUM. Kapak juga yakin majoriti rakyat Malaysia juga berpendapat sedemikian. Jadi, untuk menuju ke arah itu, ADALAH AMAT WAJAR Polis bertindak mengikut batas-batas kewajaran untuk memastikan keadaan yang aman dan tenteram dalam terus dinikmati oleh semua rakyat Malaysia. Ia adalah menjadi tanggongjawab KEPOLISIAN.

Kapak mengesyorkan juga agar POLIS bertindaklah dengan yakin, berani dan professional terhadap mereka2 yang cuba membuat keadaan kacau-bilau atas nama DEMOKRASI yang telah dimainkan oleh puak-puak pembangkang. Lakonan2 seperti ini amat wajar di tontonkan kepada UMUM dan mereka yang melakukannya termasuk juga Kepimpinan Pembangkang yang memainkan sensitiviti ini wajar di TAHAN dan Dibawa ke Mahkamah dan AMAT WAJAR untuk di I S A kan.

Tian Chua dan Mat Sabu cuba mencabar POLIS, dan ini adalah individu yang betul2 menjadi perosak Negara. Jangan ditunggu lagi. Jangan kita sayangkan "Cacing-Cacing" seperti itu terus membuat Onar, dan sewajarnya kita sayangkan rakyat Malaysia yang lebih ramai di luar sana. Tangkap segera mereka dan sumbatkan di Penjara kerana mereka mencabar undang2 Negara. Pelaku dan Pelokon sepertiitu amat wajar di Hapuskan kerana amat2 memberi ONAR kepada Sistem KEPOLISAN Negara.

KUALA LUMPUR 22 Julai - Peserta perhimpunan haram Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih), Shuhardi Md. Isa yang 'berlakon' meninggal dunia kerana sesak nafas adalah di antara individu yang sedang disiasat polis kerana terbabit dalam demonstrasi haram pada 9 Julai lalu.

Selain Shuhardi, Polis Diraja Malaysia (PDRM) sedang menyiasat mereka yang dikaitkan membuat laporan palsu kononnya dikasari sewaktu menyertai perhimpunan haram itu.

Individu yang sedang disiasat termasuk Timbalan Presiden Pas, Mohamad Sabu yang mendakwa dia dilanggar oleh kenderaan polis sedangkan pendedahan rakaman video oleh polis semalam jelas menunjukkan motosikal diboncengnya terjatuh sendiri selepas membuat pusingan U.

Ketua Polis Negara, Tan Sri Ismail Omar berkata, pihaknya menjalankan tugas sebagai sebuah agensi keselamatan secara profesional dengan menyiarkan video yang memaparkan situasi sebenar perhimpunan tersebut.

"Pengarah KDNKA (Keselamatan Dalam Negeri dan Ketenteraman Awam) Bukit Aman, Datuk Salleh Mat Rasid telah memberi gambaran sebenar apa yang berlaku pada perhimpunan itu semalam.

"Justeru, kita yakin rakyat sendiri boleh menilai perkara tersebut. Kita juga sedang siasat semua individu yang dikaitkan dalam tayangan sebenar semalam," katanya pada sidang akhbar selepas Majlis Penganugerahan Liga Balai Polis siri pertama 2011 di sebuah hotel di ibu negara hari ini.

PDRM semalam mendedahkan rakaman video situasi sebenar perhimpunan haram Bersih pada 9 Julai lalu bagi menangkis segala tohmahan yang dilemparkan terhadap pasukan tersebut.

Antaranya tohmahan melibatkan Mohamad Sabu yang mendakwa dia dilanggar kenderaan polis, tindakan provokasi Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Tian Chua terhadap pihak polis dan kejadian tembakan gas pemedih mata di Hospital Tung Shin.

Turut ditayangkan adalah situasi Allahyarham Baharudin Ahmad yang meninggal dunia kerana sesak nafas selepas terkena gas pemedih mata dan rakaman tindakan Shuhardi yang berlakon sebagai Baharudin.

Monday, July 18, 2011

KEMANA ARAH BANGSA MELAYU ISLAM SETELAH KEHILANGAN TANAH AIR TERCINTA DEK KEALPAAN BERSENGKETA SESAMA SENDIRI.

EHSAN DARI RAJAHMAS.

KAPAK AMAT BERTERIMA KASIH DI ATAS CORETAN RAJAHMAS DAN MEMINTA SEMUA KAUM MELAYU DAN ISLAM DI MALAYSIA BENAR2 SEDAR DAN BUKA MATA SERTA MENGHAYATI NATIJAH SEBENAR YANG HENDAK DIBAWA OLEH YAHUDI DAN NASRANI.

DI HARAP2 JUGA TOK2 GURU YANG MENGAKU DIRINYA HEBAT DAN PUNYAI JUTAAN PENGIKUT AGAR MELIHAT KEMBALI REALITINYA. JANGAN MENJADI AYAM JANTAN YG RIUH SEKAMPONG TETAPI TIADA HASIL DAN YG DIKENDONG BERCICIRAN. INGAT, BUKAN SENANG UNTUK MEMBINA NEGARA BANGSA SEPERTI MALAYSIA, DAN UMAT MELAYU ISLAM MENDENOMINASIKAN.... DAN SOKONGA KUAT GOLONGAN DIRAJA YANG BERCIRIKAN PEMERINTAHAN BERAJA BERPELEMBAGAAN.

KAUM MELAYU MESTI DAN WAJAR PERHALUSI INTIPATI INI DAN JANGAN SESEKALI MENYESAL DIKEMUDIAN HARI. NEGARA MALAYSIA TELAH DIPUPUK SEBEGINI RUPA DENGAN KERINGAT, PENGORBANAN DAN KEJITUAN UMAT MELAYU TERDAHULU DAN JANGAN SESEKALI DIROBEK DAN DICAMPAK SEBAGAI SAMPAI. KITA WAJAR HANCURKAN KETEPIKAN KUMPULAN MAKHLUK PEROSAK, SEPERTI ANWAR ALJUBURI, HJ HADI & NIK AZIZ SERTA KUNCU2NYA, MELAINKAN MEREKA KEMBALI BERTAUT DAN BERSATUPADU DEMI AGAMA BANGSA DAN TANAHAIR. [ ALIFF, BAA, TAA ]

Friday, July 15, 2011
Tangan-tangan ghaib di sebalik BERSIH

Kepada semua sahabat-sahabat, anda boleh membaca sedikit beberapa research saya tentang TANGAN-TANGAN di sebalik BERSIH.

Beberapa kesimpulan yang saya boleh buat hasil dari pencarian saya ini,
1. BERSIH adalah hasil dari perancangan National Democratic Institute (NDI)

2. NDI pula adalah sebuah organisasi yang ditubuhkan oleh kerajaan Amerika untuk promote democracy di seluruh dunia.

3. Program NDI dibiayai oleh National Endowment for democracy (NED) iaitu sebuah organisasi yang akan menyalurkan dana kpd NDI untuk promote democracy di seluruh dunia.

4. Dana NED disediakan oleh Kongres Amerika.

5. Mengikut apa yang tercatat di dalam website NDI, NDI telah membuat banyak program bersama parti2 politik di Malaysia sejak tahun 2004. Antaranya bengkel2 untuk melatih ahli politik dan aktivitis pejuang demokrasi.

6. Di dalam website NED pula, tercatat dana-dana yang disalurkan oleh NED kepada beberapa pertubuhan dan syarikat di Malaysia untuk promote demoracy di Malaysia antaranya..

a. International Republican institute (IRI) – USD400,000
b. Mkini DotCom Sdn Bhd (Malaysiakini) – USD100,000
c. National Demoractic Institute (NDI) – USD 322,500
d. Suara inisiatif Sdn Bhd (SUARAM) – USD85,000

sumber: http://www.ned.org/where-we-work/asia/malaysia

7. Jelas dari hasil pencarian ini, BERSIH merupakan satu usaha Amerika yang kita ketahui merupakan PROXY Illuminati Yahudi yang ingin merosakkan negara-negara Islam.

8. Jika kita selidiki apa yang berlaku di Mesir, Libya dan Bahrain, kesemua perusuh melaungkan slogan yang sama iaitu, “DEMOKRASI”.

9. Antara Slogan lain mereka ialah, MEMPERJUANGKAN KEBEBASAN… sama ada kebebasan bersuara, kebebasan media, dan lain-lain. Sedangkan di dalam Islam, walaupun Islam adalah agama yang bersifat terbuka dan telus, tetapi Islam mempunyai garis panduan dan disiplin-disiplin dalam menyuarakan pendapat.

10. Wallahua’lam, semoga kaum muslimin dan kesemua rakyat malaysia melihat hal ini dengan lebih serius, semoga kita tidak menjadi orang yang menjadi boneka dan barang mainan Yahudi dan Nasrani yang tidak sudah-sudah ingin memecah belahkan kaum muslimin.

11. Kepada kaum muslimin sekalian, renungilah firman Allah swt yg bermaksud:

“Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak sekali-kali akan bersetuju atau suka kepadamu (wahai Muhammad) sehingga engkau menurut agama mereka (yang telah terpesong itu).

Katakanlah (kepada mereka): “Sesungguhnya petunjuk Allah (agama Islam itulah petunjuk yang benar”. Dan demi sesungguhnya jika engkau menurut kehendak hawa nafsu mereka sesudah datangnya (wahyu yang memberi) pengetahuan kepadamu (tentang kebenaran), maka tiadalah engkau akan peroleh dari Allah (sesuatupun) yang dapat mengawal dan memberi pertolongan kepada mu.”

(Surah Al-Baqarah: 120)

12. renungkan juga sabdaan Nabi Muhammad sallallahua’laihiwasalam yang bermaksud:

“Sungguh, kalian benar-benar akan mengikuti kebiasaan orang-orang sebelum kalian sejengkal demi sejengkal dan sehasta demi sehasta, sehingga sekiranya mereka masuk ke dalam lubang biawak pun kalian pasti kalian akan mengikuti mereka.”

Kami bertanya; “Wahai Rasulullah, apakah mereka itu yahudi dan Nasrani?” Beliau menjawab: “Siapa lagi kalau bukan mereka.”

(Hadis Riwayat Muslim – Sahih)

13. Dan kepada kaum muslimin yang berselisih pendapat tentang hukum demonstrasi, maka renungkanlah firman Allah yang bermaksud:

Wahai orang-orang yang beriman, taatlah kamu kepada Allah dan taatlah kamu kepada Rasulullah dan kepada “Ulil-Amri” (orang-orang yang berkuasa) dari kalangan kamu. Kemudian jika kamu berbantah-bantah (berselisihan) dalam sesuatu perkara, maka hendaklah kamu mengembalikannya kepada (Kitab) Allah (Al-Quran) dan (Sunnah) RasulNya – jika kamu benar beriman kepada Allah dan hari akhirat. Yang demikian adalah lebih baik (bagi kamu), dan lebih elok pula kesudahannya.

(Surah An Nisa: 59)

14. Maka sekiranya kita ikhlas beragama dengan agama Allah ini, maka kita tidak akan menjadikan para musuh agama ini sebagai ikutan kita. Kita sentiasa akan berkiblatkan Al-Quran dan Sunnah apabila kita berselisih dalam sesuatu perkara.

15. Disebutkan di dalam Quran, Allah berfirman yg bermaksud:

Tidakkah engkau (hairan) melihat (wahai Muhammad) orang-orang (munafik) yang mendakwa bahawa mereka telah beriman kepada Al-Quran yang telah diturunkan kepadamu dan kepada (Kitab-kitab) yang telah diturunkan dahulu daripadamu? Mereka suka hendak berhakim kepada Taghut, padahal mereka telah diperintahkan supaya kufur ingkar kepada Taghut itu. Dan Syaitan pula sentiasa hendak menyesatkan mereka dengan kesesatan yang amat jauh. Dan apabila dikatakan kepada mereka: “Marilah berhakim kepada hukum Al-Quran yang telah diturunkan oleh Allah dan kepada hukum Rasulullah,” nescaya engkau melihat orang-orang munafik itu berpaling serta menghalang (manusia) dengan bersungguh-sungguh daripada menghampirimu.

(Surah An-Nisa : 60-61)

16. Wahai saudaraku, telah banyak hadis Nabi Muhammad sallahua’laihiwasalam yang sahih telah dicatatkan di dalam kitab-kitab Hadis tentang kaedah bermuamalah dengan pemerintah. Tetapi ada di kalangan kita yang mengenetepi hadis tersebut dan mendahulukan akalnya berbanding dalil dari Quran dan Sunnah.

17. Untuk itu saya tujukan sebuah ayat Quran kepada kita semua, sekiranya kita meninggalkan saranan Allah dan Rasul yang telah jelas di hadapan kita, lalu kita mengikuti hawa nafsu kita dan berkiblatkan para toghut, maka pasti Allah akan memberi kelemahan kepada kita, seperti difirmankan oleh Allah yg bermaksud:

Katakanlah (kepada mereka): “Sesungguhnya petunjuk Allah (agama Islam itulah petunjuk yang benar”. Dan demi sesungguhnya jika engkau menurut kehendak hawa nafsu mereka sesudah datangnya (wahyu yang memberi) pengetahuan kepadamu (tentang kebenaran), maka tiadalah engkau akan peroleh dari Allah (sesuatupun) yang dapat mengawal dan memberi pertolongan kepada mu.”

(Surah Al-Baqarah: 120)

Tuesday, July 12, 2011

TANGGUNGJAWAB SEMUA BANGSA MELAYU ISLAM UNTUK MEMPERBETULKAN KEADAAN INI SEBELUM SEMAKIN PARAH.

Nama budak ni : MOHAMAD FARIZAL BIN ISMAIL
No. KPT : 830505-10-5733
Tarikh Lahir : 05 May 1983
Umur : baru 28 tahun
Asal : Selangor dari Taman Kandis Permai
Pendidikan : Bekas pelajar UMT dan graduate pada tahun 2007
Jurusan : DIPLOMA PERIKANAN.
Keputusan : Kepujian KELAS KETIGA


Hahahahaha ...... budak 'LOW CLASS' @ bodoh rupanya yang nak bunuh Sultan, Raja dan Najib .............

Terima kasih kepada pembaca blog AS yang telah memberi maklumat berkenaan Pelajar UMT tersebut.

Selain menghina dengan teruk raja/sultan, si Farizal ini turut mengeluarkan komen yang menghina serta mengancam PM Malaysia, dibaris ke-6 komen di atas berikut komen yang ditulis :

"Bunuh Najib Razak anjing..yeahh :)"

Apa pun tahniah buat Anuwar, Hj. Hadi, dan N. Aziz kerana berjaya melahirkan Melayu Islam seperti ini, Anda semua memang hebat !!! Inilah mentaliti pelajar yang diasuh mindanya untuk membenci kerajaan hingga ke tahap ini. Memang malang ibu bapa yang dapat anak sebegini.

AS paparkan biodata ringkas Farizal ini bertujuan untuk menyedarkan student-student U lain yang tak sedar diri dan tak kenal erti bersyukur agar tidak lagi berani biadap sebgitu rupa!

Jangan cuba lagi keluarkan kenyataa-kenyataan menghiris sebegini! Kemajuan internet yang kerajaan bawa bukan untuk disalahgunakan seperti ini!

http://photos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/271187_228157683882845_100000658447784_763643_7173919_s.jpg

NOTA KAKI:-

Para pembaca yang waras dan budiman, apa yang kita dapat dari tindakan dan perbuatan kurang ajar oleh seorang anak muda yg masih mentah dan baru keluar dari kolej yang mendapat pembiayaan sepenuhnya oleh Kerajaan. Dimanakah nilai seorang insan Melayu Islam yang langsung tidak mengenal erti terima kasih dan mengapa dan bagaimana ia menjadi dan bertindak sedemikian. Adakah salah ibu yang mengandungkannya atau perbuatan tidak bertanggung jawab segelintir manusia yang rakus akan kuasa dan menggunakan anak2 muda agar membenci kerajaan? Adakah Parti PAS memberi tunjuk ajar sedemikian?

Semua Bangsa Melayu Islam WAJAR UNTUK bersatu hati didalam memperbetulkan keadaan ini agar tidak menjadi semakin parah!. Ini adalah tanggungjawab kita semua, ibarat cubit peha kiri peha kanan juga rasa sakit. Kita perlu dan wajar sayangi anak bangsa kita kerana mereka adalah pewaris kita. Balik kepangkal jalan jika kita tersesat dan jangan lupa bangsa Melayu adalah PEMAAF.... CARIK-CARIK BULU AYAM AKHIRNYA BERCANTUM JUA atau BIDOK BERLALU KIAMBANG BERTAUT SEMULA.

Saturday, July 9, 2011

SIAPA AMBEEGA DAN SIAPA DIBELAKANG BELIAU? UMAT ISLAM WAJIB SEDAR DAN TAHU MENILAI MANA INTAN DAN KACA!

KAPAK INGIN MENGINGATKAN ORANG2 ISLAM DI MALAYSIA PERLU SEDAR SIAPAKAH DIA AMBEEGA? APA YG DIPERJUANGKANNYA? SERTA IMPLIKASI KEPADA PERPADUAN ISLAM SEJAGAT. SIAPA DIBELAKANG BELIAU?

INI ADALAH PERJUANGAN DAN TUNTUTAN AMBIGA MELALUI IFC


1. Seseorang anak yang dilahirkan oleh ibu bapa Islam tidak seharusnya secara terus menjadi orang Islam.

2. Orang bukan Islam yang telah memeluk Islam hendaklah diberikan kebebasan untuk kembali ke agama asal mereka (murtad) dan tidak boleh... dikenakan tindakan undang-undang.

3. Sebarang kes pertukaran agama orang Islam kepada bukan Islam tidak sepatutnya dikendalikan oleh Mahkamah Syariah tetapi dikendalikan oleh Mahkamah Sivil.

4. Tidak perlu dicatatkan di dalam kad pengenalan seseorang Muslim bahawa ia beragama Islam.

5. Orang bukan Islam tidak perlu dikehendaki menganut Islam sekiranya ingin berkahwin dengan Orang Islam,Orang Islam hendaklah dibenarkan keluar daripada Islam (murtad) sekiranya ingin berkahwin dengan orang bukan Islam tanpa boleh dikenakan tindakan undang-undang.

6. Seseorang atau pasangan suami isteri yang menukar agamanya dengan memeluk Islam tidak patut diberikan hak penjagaan anak.

7. Orang yang bukan Islam yang mempunyai hubungan kekeluargaan dengan seorang yang memeluk Islam hendaklah diberikan hak menuntut harta pusakanya selepas kematiannya.

8. Kerajaan hendaklah menyediakan dana yang mencukupi untuk membina dan menyelenggara rumah-rumah ibadat orang bukan Islam sebagaimana kerajaan menyediakan dana yang serupa untuk masjid.

9. Orang bukan Islam hendaklah dibenarkan dan tidak boleh dihalang daripada menggunakan perkataan-perkataan suci Islam dalam percakapan dan sebagainya.

10. Bibel dalam Bahasa Malaysia dan Bahasa Indonesia sepatutnya dibenarkan untuk diedarkan kepada umum secara terbuka.

11. Pelajaran agama bukan Islam untuk penganut agama itu hendaklah diajar di semua sekolah.

12. Program-program berunsur Islam dalam bahasa ibunda sesuatu kaum hendaklah ditiadakan. Program dakwah agama lain selain Islam pula hendaklah dibenarkan untuk disiarkan dalam bahasa ibunda masing-masing.

13. Orang Islam yang membayar zakat tidak sepatutnya dikecualikan daripada membayar cukai pendapatan dan wang Hasil zakat sepatutnya digunakan juga untuk keperluan orang-orang bukan Islam.

14. Sepatutnya Islam tidak disebut sebagai pilihan pertama masyarakat Malaysia seperti dalam soal pakaian menutup aurat kepada pelajar sekolah.

Inilah perjuangan Ambiga yang sedang mendapat sokongan daripada orang Islam PAS dan PKR di dalam Negara kita hari ini. Kalau inilah yang kita mahukan,marilah kita menyatakan sokongan tanpa berbelah bagi kepada Ambiga dan IFC.Maruah Melayu Islam di bawah tapak kaki si Hindu Ambiga!


By: Abdul Shukur Mohamad

NOTA KAKI:-

KALAU INIPUN UMAT ISLAM TIDAK DAPAT MENILAI SIAPA BELIAU DAN MAIN SOKONG HENTAM KEROMO JE, MAKA AKAN BERAKHIRLAH PEMERINTAHAN ISLAM DI MALAYSIA, JANGAN HARAP NIK AJIS DAN TOK LEBAI HADI, MEREKA ADALAH PELACUR AGAMA. MANA YG IKUT DIE , SOKONG, MANA YG TIDAK AKAN DITENTANG DAN KELUAR FATWA, ISLAM NYA IKUT SELERA AKU... ITULAH ISLAM ZAMAN PAS NIK AJIS DAN LEBAI HADI.